Water Bulgaria  

Изготвен е проект за промени в Наредбата за стандарти за качество на околната среда

05.09.2013   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Изготвен е проект на Постановление на МС за промени в Наредбата за стандарти за качество на околната среда за приоритетни вещества и някои други замърсители.

Целта на измененията е да се осигури пълно транспониране на чл. 4(3)(б) от Директива 2008/105/ЕО/ за определяне на Стандарти за качество на околната среда (СКОС) в областта на политиката по водите, за изменение и последваща отмяна на Директиви 82/176/ЕИО, 83/513/EИО, 84/156/EИО, 84/491/EИО и 86/280/EИО на Съвета и за изменение на Директива 2000/60/ЕО на Европейския парламент и на Съвета/.

В проекта на постановлението на МС се прави промяна в текста на чл. 5, ал. 1, т. 2 от Наредбата за СКОС и това осигурява пълно съответствие с изискванията на чл. 4(3)(б) от Директива 2008/105/ЕО.

Промяната въвежда изискването Басейновите дирекции за управление на водите да гарантират, че обхватът на всяка една такава зона е пропорционален по отношение на концентрациите на замърсители в точката на заустване. Условието важи в случаите, когато определят зони за смесване към зауствания, съдържащи замърсяващи вещества включени в Наредбата за СКОС.

Съгласно приетите от страните членки Технически насоки за идентифициране на зоните за смесване, ефективните зони на смесване трябва да се ограничават в близост до точката на заустване и трябва да бъдат пропорционални, като се имат предвид концентрациите на замърсителите в точката на заустване и условията спрямо емисиите на замърсители, съдържащи се в предишни регламенти, и в съответствие с прилагането на най-добрите налични техники.

     
Източник: МС; снимка: sxc.hu

Ключови думи: МС   Директива 2008/105/ЕО   Директиви 82/176/ЕИО   83/513/EИО   84/156/EИО   заустване  

Област: Бизнес  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Бизнес
Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...