Water Bulgaria  

Софийска вода e инвестирала общо 408 млн. лв. във ВиК инфраструктура - 07.08.2013

07.08.2013   |   Начало»Бизнес
 

От 2000 г. досега Софийска вода e инвестирала общо над 408 млн. лв. във ВиК инфраструктурата на София, съобщиха от компанията. По нейни данни тя е изградила и рехабилитирала 495 км водопровод и е построила 45 км нова канализация.
 
"Само намаляването на общите загуби в периода 2011 – 2012 г., един от ключовите показатели, по които работи компанията, отбелязват спад с 16 милиона куб. м или 3%, а през първите 7 месеца на 2013 г.  на входа на системата регистрираме 11 млн. куб. м по-малко постъпващи водни количества. Цялата печалба от дейността на дружеството се реинвестира във водната инфраструктура на града – поддръжка, рехабилитация и подмяна на амортизирани водопроводи и канализация, изграждане на нова канализация, системи за управление на водното налягане, пречистване и следене на качеството на предоставяната питейна вода и пречистване на отпадните води на нашите клиенти", обясняват от дружеството.

По силата на концесионен договор, в който има 77,1% мажоритарно участие, Софийска вода управлява и поддържа водопроводна мрежа от 4200 км и канализация с дължина 1600 км.

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   ВиК инфраструктура   водопроводна мрежа   канализация   ПСОВ  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...