Water Bulgaria  

Народното събрание промени Закона за водите

01.08.2013   |   Бизнес
 

На свое заседание от 26 юли т. г. Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за водите, свързани с изпълнението на ВиК проектите с европейско финансиране и възможността за ползване на данъчен кредит от общините.

„С измененията се уреждат взаимоотношенията по отношение на собствеността на активите на ВиК сектора, тя да стане публична - съответно публична общинска и публична държавна. Много е важно да постигнем нормативна база по въпросите за ДДС-казуса, не трябва да има съмнения, че тези средства отиват в търговски дружества, а трябва да е ясно, че отиват в публичния сектор, за да може да има основания да се ползва данъчен кредит”, коментира народният представител Джевдет Чакъров, който е един от вносителите на измененията.

За да се ускори процесът по преминаване в управление на ВиК активите, се предвижда те да преминат в управление на Асоциацията по ВиК от датата на съгласуване на протоколите за разпределението им, а в случаите на новоизградени такива - след уведомяването на Асоциацията по ВиК от страна на възложителя и предоставянето на съответната строителна документация.

     
Източник: Народно събрание

Ключови думи: Закон за водите   воден сектор   ВиК дружества   воден сектор  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...