Water Bulgaria  

Netzsch променя еластомерите за статори

Производителят на помпи Netzsch Pumps and Systems започна разработката на нови еластомерни компоненти за своите статори, за да избегне употребата на нитрозамин. Причината за това са новите изисквания към гумените части и уплътнения в хранително-вкусовата и фармацевтична промишленост, коментираха за Water-Bulgaria.com от фирма Евротех, официален дистрибутор на Netzsch в България.

"В първият етап производителите са се съсредоточили върху най-често продаваният еластомер SBBPF / Nemolast 65L, който ще бъде заменен от две нови съединения, които носят значителни подобрения в своите физични свойства за съответните приложения. Новият индустриален еластомер ще бъде Nemolast 62L - съединение, което показва значителни подобрения по отношение на износване. Новото съединение с качеството на храните ще бъде Nemolast 66L. То е сертифицирано съгласно FDA и EG (VO) 1935/2004 и е проектирано да отговаря на високите изисквания на този взискателен пазар", обясняват от Евротех.

Новите еластомери ще се предлагат от 1 август т. г., а съществуващи поръчки няма да бъдат засегнати. Резервните статори ще бъдат ясно обозначени в бъдеще със стикер с надпис Non-food quality (индустриално изпълнение) за Nemolast 62L и Food quality (ХВП изпълнение) за Nemolast 66L съединение.

"След успешното изпълнение на съединенията, заменящи SBBPF, Netzsch ще разработи и въведе нови съединения също и за EPBPF / Nemolast S45. Първоначалният вариант на разглобяемата конструкция iFD  на статора постепенно ще бъде заменена от новата версия iFD 2.0 и няма да бъдат произвеждани в новите еластомерни съединения. За определен период за старите помпи - серия N, статори за ХВП ще бъдат произвеждани от досегашното съединение Nemolast S65L със съответния сертификат за ХВП. От януари 2015 г. само промишленият вариант Nemolast 62L ще бъде на разположение за старите N помпи. В случаите, когато даден клиент все още се нуждае от статор за ХВП за нуждите на стара помпа - N, е добре да помисли за подмяна на съществуващата помпа с нейната актуална версия - Nemo или алтернативно ротационна лобова помпа - Tornado T2", уточняват от Евротех.

     
Източник: Евротех; снимка: Netzsch Group

Ключови думи: Netzsch   Евротех   ХВП   Nemolast  

Област: Технологии  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Технологии
Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...