Water Bulgaria  

Реконструират магистралния водопровод от яз. Среченска бара към Враца - 11.07.2013

Община Враца започна процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на стоманен и реконструкцията на съществуващия захранващ азбестоциментов водопровод от язовир Среченска бара до града.

В дейностите по рехабилитацията на стоманения водопровод са включени подмяната на капаци на съоръженията по водопровода, рехабилитация на съществуващи и монтаж на 5 броя нови катодни станции, подмяна на спирателни кранове и въздушници.

Предвижда се подмяна на тръбите и съоръженията по съществуващия азбестоциментов водопровод, изцяло и само по трасето му, включително отстраняването на старите тръби и извозването им на определени за целта площадки за съхранение, изграждане на нови шахти за отклонения и управление, преминаване през р. Ботуня при с. Стояново.

Проектната дължина на водопровода е 34 085 м. От тях предмет на изпълнение и финансиране на тази обществена поръчка по ОПОС са 33 300 м.

Избраният изпълнител ще трябва да осъществи реконструкцията на водопровода, спрямо изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите му нормативни актове, както и общите договорни условия на FIDIC за строителство на строителни и инженерни обекти, проектирани от Възложителя (Червена книга, първо издание 1999 г.).

Прогнозната стойност на поръчката възлиза на приблизително 4,6 млн. лева без ДДС.
Крайният срок на за подаване на оферти за участие е 19 август.

     
Източник: АОП; снимка: sxc.hu

Ключови думи: язовир   магистрален водопровод   спирателни кранове  

Област: Обществени поръчки  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...