Water Bulgaria  

Предстои първа междинна конференция за напредъка на водния цикъл във Враца

27.06.2013   |   Предстоящо
 

Първа междинна конференция за представяне на напредъка на проекта за изграждане на воден цикъл във Враца ще се проведе на 28 юни т. г.

По време на събитието ще бъдат представени конкретните реализирани дейности през първото шестмесечие от началото на строителството.

Сред участниците в конференцията ще бъдат представители на министерството на околната среда и водите, инж. Николай Иванов - кмет на община Враца, Красимира Георгиева – зам.-кмет по европейско финансиране и обществени поръчки на община Враца, представители на асоциирания партньор ВиК Враца, представители на изпълнителите на строителните дейности по Етап 1, Етап 2 и ПСОВ.

Водният цикъл в града трябва да бъде завършен за срок от 72 месеца.

През този период ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на 77,7 км главни и второстепенни водопроводи, подмяна на съществуващите бетонни колектори с HDPE тръби, както и подмяна на 13,1 км второстепенна канализационна мрежа.

До завършването на строителните работи ще бъде извършено удължаване на колекторната мрежа в кварталите Подбалкански, Кулата и Бистрец, както и строителство на канализационни отклонения.

Ново механично и електрическо оборудване е осигурено за пречиствателната станция за отпадни води в града. Технологията, която ще се използва, е отстраняване на биогенните елементи чрез процес на пречистване с активна утайка с последваща аеробна стабилизация на утайката.

     
Източник: Воден цикъл Враца

Ключови думи: воден цикъл   ВиК   ПСОВ   водопроводи   колектори   канализационна мрежа  

Област: Предстоящо  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...