Water Bulgaria  

Xylem пуска в производство нова високоефективна многостъпална помпа e-HM - 21.06.2013

21.06.2013   |   Начало»Бизнес
 

Xylem обяви старта на производството на новата серия неръждаеми многостъпални хоризонтални помпи Lowara, специално конструирани за битово и промишлено приложение, съобщиха за Water-Bulgaria.com от фирма Аквастарт - представител на италианския производител за България.
 
Новата помпа е-HM е базирана на същия иновативен хидравличен дизайн както популярната вече многостъпална вертикална серия e-SV. Новият модел има превъзходни хидравлични характеристики и  КПД, които значително намаляват разходите за поддръжка по време на жизнения цикъл на помпата и значително увеличават спестяванията от ел.енергия. В комбинация с честотното управление  Xylem Hydrovar новата помпа e-HM предлага допълнително до 30% спестяване на ел.енергия в сравнение с други аналогични модели.

Серията е-HM има дебит до 29 м3/ч и може да работи при максимално работно налягане до 16 bar. Помпата се предлага в множество конфигурации, което означава, че новата серия e-HM може да отговори на различни специфични изисквания в области от водоснабдяване и повишаване на налягането до приложения в областта на  отопление, вентилация, климатизация, миещи инсталации и водоподготовка.

Новата помпа e-HM се предлага в два различни дизайна. Версията с еднокомпонентен корпус е изработен без заваряване, което го прави идеален при ниско налягане и малък дебит. Версията с цилиндричен дизайн на корпуса е идеална при високо налягане и голям дебит. 

Освен всичко това новата e-HM предлага на крайния потребител подобрена концепция по отношение разходите за поддръжка, като в нормални условия помпата може да работи безпроблемно минимум 20 000 работни часа без нужда от сервизиране.
 
Оливие Ламари, глобален продуктов мениджър многостъпални продукти на Xylem, каза: “Ние в Xylem си оставаме посветени в разработването на нови продукти, доставящи по-висока ефективност и увеличени енергийни икономии. Уникалният хидравличен дизайн и гъвкавост на новите помпи e-HM ни дава възможност да отговорим на всякакви изисквания на клиента.

Новите помпи e-HM имат превъзходно ниво на NPSH (нетна позитивна смукателна височина) и минимизирано аксиално натоварване, което дава ефект в по-дълъг живот на лагерите. Благодарение на висококачествената стомана, от която са изработени, новите помпи са одобрени за питейни нужди съгласно стандартите WRAS/ ACS/ AS4020/ NSF61.”

В промишлени приложения помпата се предлага с множество опции, като различни материали на изработка -AISI 304 или AISI 316, допълнитена обработка на повърхностите – електрополиране или пасивиране на неръждаема стомана AISI 316. Новите помпи e-HM могат да бъдат изпълнени с О-пръстени от EPDM, FPM или Karlez, както и с механични уплътнения от графит, керамика или силиконов карбид.

Помпата e-HM се предлага както самостоятелно, така и в помпена група, готова за подвързване към водоснабдителната система, както с фиксирани обороти, така и с честотно управление с променливи обороти.

     
Източник: Аквастарт

Ключови думи: Xylem   многостъпални помпи   e-HM   водоснабдителна система  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...