Water Bulgaria  

ВиВ Изоматик представи решения за автоматизация на водния сектор - 20.06.2013

20.06.2013   |   Начало»Събитията
 

Днес, 20 юни, в офиса на ВиВ Изоматик в София се състоя презентация на тема "Решения от Phoenix Contact за автоматизация на водния сектор". Водещ на събитието бе Кристоф Фестерфеле, специалист от поделението на Phoenix Contact за градска инфраструктура.

В рамките на презентацията бяха представени продукти на компанията, които намират приложение в контрола и управлението на системи за водния сектор. Phoenix Contact предлага пълна гама продукти за автоматизация на ВиК мрежи - модеми, PLC, захранвания, редови клеми, защити от пренапрежение и интерфейсни модули. Специално внимание бе обърнато на рутера mGuard за отдалечена комуникация между различни устройства от системата, който е напълно комуникационно съвместим и с устройствата на други производители.

Освен стандартните характеристики бяха изтъкнати гъвкавите функции на Phoenix комуникационните модулуи с вградена SHDSL комуникация, които могат да предават Етернет сигнал по комуникационни кабели. Също така специални 3G GPRS модеми с вграден уеб базиран интерфейс, работещи с 2 sim-карти за по-голяма сигурност на връзката. Всички устройства на Phoenix Contact са с предварително гарантирана висока степен на защита от неоторизиран достъп до системата. Беше обърнато внимание и на контролера ILC 150 GSM/GPRS, с интегриран GPRS модем - високоикономично решение, благодарение на вградения уеб сървър, който позволява програмирането на визуализация в самото устройство. В допълнение към това Phoenix предлага приложението PC Worx за програмиране на устройствата по стандарт IEC 61131-3, което ги прави лесни за управление и конфигурация от специалистите, познаващи този стандарт.

Бяха представени и различните класове комуникационни контролери на Phoenix. Отличителна черта на всички е, че позволяват присъединяване на до 63 допълнителни модула с различна функционалност. По този начин управляваната система може да достигне до 4096 I/O сигнала.

"Нашата философия е да работим със стандарти, които са утвърдени сред производителите на автоматизация и добре познати на потребителите. Така за нашите клиенти е лесно да боравят с нашата апаратура, независимо от това дали вече я познават или са ползвали устройства на други производители. Друго наше предимство е, че всички наши контролери са с вграден Етернет комуникационен порт, а при някои от тях има и възможност за добавяне и на sd карта, което грантира съхранението на информацията дори и при повреда в устойството", разказаха организаторите. "Богатата ни продуктова гама позволява цялостно изграждане на една модерна и сигурна система за управление на ВиК мрежата. А допълнителните предварително вградени функции на нашите устройства и способността им да комуникират чрез много комуникационни стандарти ги прави гъвкави и приложими за разширяване и подновяване на вече съществуващи системи", допълниха те.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ВиВ Изоматик   Phoenix Contact   автоматизация   воден сектор  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...