Water Bulgaria  

ASCO Numatics представи нова серия електронни регулатори на налягане

13.06.2013   |   Технологии
 

Серия електронни регулатори за налягане SENTRONIC PLUS представи Евротех. Те са проектирани за разнообразни приложения в технологиите на пневматичен контрол, съобщиха за Water-Bulgaria.com представители на компанията за България.

„Новите регулатори дават възможност за лесно и бързо имплементиране на приложения за регулиране на налягането, напр. опъващи ролки, регулиране на силата на захващане, компенсация на налягане в резервоари позволяват възможностите на серията. Посредством външни сензори и каскаден контрол, със SENTRONIC PLUS могат да бъдат изпълнени и още по-сложни задачи, като контрол на позиция, дебит или сила”, уточняват от Евротех.

Използването на различни механики на вентилите позволява контрол на налягането от много ниски до много високи нива. Например, силфонната механика позволява отлични резултати в регулирането при 100 mbar. За разлика от това, специалната механика за високо налягане дава надеждна работа при налягания до 50 bar. Различните възможни материали на тялото и уплътненията позволяват вентилите да бъдат използвани в много области на механичния и процесен дизайн, като например в хранителната индустрия, медицински технологии и др. Благодарение на тяхната ATEX сертификация, те могат да бъдат използвани също в експлозивни атмосфери.

„С помощта на DaS софтуера, мониторинга и контролните функции са значително опростени. С него е възможно да се извършват контрол на пропорционалния вентил SENTRONIC PLUS, визуализация на изходящото налягане и статуса на регулатора, диагностика и настройка на параметрите, оптимизация на регулатора”, подчертават от Евротех.

Изходящото налягане в различни мерни единици (напр. bar, MPa, mmHg) и стойностите на управляващия сигнал и обратната връзка могат да бъдат отчетени на опционалния дисплей. В ръчен режим, изходящото налягане може да бъде настройвано посредством двата бутона. Това позволява например последващите компоненти от системата да бъдат проверявани по време на пуск и наладка, без необходимост от въвеждане на работна точка през контролния панел на системата.

     
Източник: Евротех

Ключови думи: Евротех   SENTRONIC PLUS   ASCO Numatics   електронни регулатори  

Област: Технологии  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...