Water Bulgaria  

Завърши укрепването на Телки дере

29.05.2013   |   Реализации
 

Завърши работата по проекта за укрепване на речното корито на река Телки Дере и предотвратяване на риска от наводнения в с. Гелеменово.

„В рамките на проекта са изградени и възстановени съоръжения за защита от наводнения по течението на реката, извършено е укрепване на петите на водните откоси, предпазващи бреговете от ерозия и подкопаване, почистено и е удълбано речното корито, което води до подобряване на пропускателната способност и предотвратяване на бъдещи заливания. Изградени са около 1800 линейни метри съоръжения за предотвратяване на наводнения”, обясни кметът Тодор Попов.

Предстои държавна приемателна комисия да извърши необходимите действия за установяване годността на строежа за въвеждането му в експлоатация. Проектът се реализира в рамките на 16 месеца с финансовата подкрепа на ОП Регионално развитие.

Общата стойност на проекта е 949 000 лв., като европейското съфинансиране чрез Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 805 946 лв.

     
Източник: pa-media.net

Ключови думи: Телки Дере   ОПРР   защита от наводнения  

Област: Реализации  

Кселекс
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...