Water Bulgaria  

Разработват генерален план за водоснабдяване и канализация в област Кърджали

11.04.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация подготвя област Кърджали съвместно с консорциум български и френски проектантски фирми. Това стана ясно по време на работна среща, организирана в областната администрация.

"Целта на ВиК плановете е да се въведат европейските стандарти в сектора, да се идентифицират нуждите на потребителите, да се намерят технически решения и да се остойностят, като се планират необходимите инвестиции и се направи програма за изпълнението им", обясни Лоран Фан, ръководител на проекта за Южен Централен район.

Регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация ще бъдат изготвени във всички области без София, за да се постигне хомогенност на цялата територия на страната. Ще бъдат фокусирани върху големите агломерации с над 2000 еквивалент жители – на областно ниво това са Кърджали, Момчилград, Джебел, Крумовград, Ардино и с. Бенковски.

На срещата бе отчетено, че едва половината от всички населени места в региона се обслужват от ВиК оператора, а 40% са без канализация. Като недостатъци на мрежата в региона бяха посочени липсата на действащи ПСОВ, силно амортизираната канализационна система и недостатъчния диаметър на тръбите, които се претоварват по време на обилни дъждове.

В момента две общини – Кърджали и Момчилград имат текущи проекти за ПСОВ, а в краткосрочен план е предвидено да има такива и в останалите общини, тъй като заустването на отпадните води в реки и дерета крие риск от замърсяване.

     
Източник: областна админстрация Кърджали

Ключови думи: ВиК планове   ВиК оператори   канализация   ПСОВ  

Област: Проекти  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...