Water Bulgaria  

Стартират дейностите по изграждането на ВиК мрежата в Суходол

09.04.2013   |   Реализации
 

На 8 април започнаха строителните дейности по проект за изграждането на пет главни канализационни клона в столичния квартал Суходол. Заедно с това ще бъде направена и подмяна на съществуващите водопроводи, попадащи по трасетата им. Изпълнител на строително-ремонтните дейности е ГБС Инфраструктурно строителство.

„Изграждането на главните канализационни колектори е от изключително значение както за подобряването на ВиК инфраструктурата в района, така и като част от мерките, които Столична община предприема с оглед превенция от наводнения. Поетапното изграждане на канализацията ще продължи и през следващия програмен период - предстои изготвянето на работни проекти за вътрешнокварталната канализационна мрежа на Суходол, с които общината ще кандидатства за финансиране по ОП Околна среда 2014 -2020 г.“, коментира зам.-кметът по направление Инвестиции и строителство Ирина Савина.

Проектът е на стойност почти 6 млн. лв. и получава финансиране от ОП Околна среда и съфинансиране от бюджета на Столична община. С изпълнението му ще бъде рехабилитирана 1 км водопроводна мрежа и ще бъде изградена близо 2 км от основната канализационна инфраструктура на кв. Суходол.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: ВиК   канализационна мрежа   ВиК инфраструктура  

Област: Реализации  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...