Water Bulgaria  

Българска асоциация по водите

21.03.2013   |   Начало»Партньори
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Българската асоциация по водите /БАВ/ е сдружение с нестопанска цел, учредено на 1 декември 2005 г. в гр. София, в резултат от обединението на Българската асоциация по водоснабдяване и канализация (БАВК) и Българската национална асоциация по качество на водите (БНАКВ).

В нея членуват юридически и физически лица, които имат отношение към водния сектор и поспециално към водоснабдяването и канализацията, включително качеството и пречистването на питейни води, както и на индустриални, селскостопански и битови отпадъчни води; управлението, опазването и използването на водните ресурси.
Юридическите лица са корпоративни членове. Към тях се отнасят дружествата предоставящи ВиК услуги, както и проектантски, строителномонтажни, производствени, търговски и други фирми.

Физическите лица са главно експерти с висока професионална квалификация – инженери, химици, биолози, икономисти, юристи, голяма част от тях с научни степени и звания  професори, доценти, доктори, асистенти и научни сътрудници. Към БАВ е формирана и секция на младите професионалисти, в работата на която участват и студенти.
Към 1 март 2012 г. БАВ има 103 корпоративни членове и 277 индивидуални членове.
БАВ представлява България в найавторитетните международни браншови организации – ЕUREAU (Европейска федерация на националните асоциации по ВиК услуги), EWA (Европейска асоциация по водите), IWA (Международна асоциация по водите) и поддържа двустранни контакти със съответните браншови организации от много европейски страни.
БАВ подготвя становища за необходими изменения на законодателството в сектора, съдейства за изготвяне на стратегии и предоставя експертизи и консултации по всички въпроси на ВиК, пречистването на водите, опазването и използването на водните ресурси.

Към БАВ е създаден експертен съвет, чиято експертна помощ е на разположение на общините, фирмите и организациите, ангажирани в инвестиционните процеси във ВиК сектора, като за конкретни проблеми съветът се подпомага от сформирани за целта работни групи.

БАВ организира и провежда национални и международни семинари, работни срещи и конференции. Чрез Центъра за професионално обучение, БАВ провежда специализирани курсове за повишаване на квалификацията в областта на ВиК. Асоциацията издава тримесечно списание “БУЛАКВА”.

БАВ съдейства за установяване на делови контакти между български и чуждестранни фирми и инвеститори във водния сектор.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Българска асоциация по водите  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Партньори
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...