Water Bulgaria  

Юнитрейд Интернешънъл внедри вакуумна отводнителна инсталация

07.03.2013   |   Реализации
 

Фирма Юнитрейд Интернешънъл проектира и изгради вакуумна отводнителна инсталация Geberit Pluvia в новостроящия се Парадайз център, съобщи за сп. ТД Инсталации и Water-Bulgaria.com инж. Ивайло Йотов, търговски инженер в компанията.

Geberit Pluvia е система за вакуумно отводняване на покриви с голяма площ (ефективна е при площ повече от 2000 м2). Специфичното при тази система е, че тръбите в подпокривното пространство са хоризонтални (т. е. за работата на тази система не се изискват наклони на тръбите). Това прави вакуумното отводняване доста подходящо при изграждането на търговски центрове, промишлени обекти, логистични бази и т. нар. с голяма покривна площ.

Вакуумните водоприемници (воронки) се отличават с голям капацитет и ефективност – една воронка може да приема до 14 л/сек. дъждовна вода или да осигури отводняването на около 300 м2 площ. Принципът на действие е принципът на скачени съдове – основната движеща сила е хидравличната височина, т. е. разликата между нивото на покрива и мястото където „заустваме” дъждовната система.

Системата се състои от вече споменатите вакуумни воронки, тръбна система от полиетилен висока плътност (HDPE) тръби, система за твърдо укрепване и софтуер за оразмеряване и хидравлично изчисляване. Особено важно е всички изброени компоненти да са от един производител, при Geberit Pluvia това е направено и дава основание за гаранцията при работа на системата. Софтуерът e патентно защитен от Geberit и е настроен със специфичните технически данни на използваните воронки, тръби, фитинги и укрепващи елементи.

     
Източник: ТД Инсталации; Юнитрейд Интернешънъл

Ключови думи: Geberit Pluvia   Юнитрейд Интернешънъл   вакуумна отводнителна инсталация  

Област: Реализации  

Кселекс
Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...