Water Bulgaria  

Поморие модернизира ВиК инфраструктурата си

Община Поморие започна процедура за избор на изпълнител на проектирането и строителството при реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция за отпадни води и дълбоководно заустване.

С договора се предвижда подобряване на ВиК инфраструктурата в Поморие и региона чрез пречистване на отпадните води до постигане на изискванията за заустване в „чувствителна зона”, т. е. с предвидено отстраняване на азот и фосфор.

Дейностите по обществената поръчка предвиждат подготовката на инвестиционни проекти във фаза работни проекти, осъществяване на авторски надзор и извършване на строително-монтажни работи. 

От разгледаните варианти в ПИП и Идейните проекти е избран Вариант I, който включва механично стъпало, биологично пречистване с предварителна денитрификация, нитрификация, физико-химично отстраняване на фосфора и разделна аеробна стабилизация на утайките, UV-дезинфекция на изход ПСОВ. Предлаганата технологична схема за този вариант предвижда следните сгради и съоръжения. Проектирани са два успоредни тръбопровода за пречистени отпадъчни води до точка на заустване с географски координати. Дълбочината на водата в тази точка е 11.80 м. По избрания вариант трасето има обща дължина 2883 м. Оразмеряването на тръбопроводите е направено в съответствие с конкретните оразмерителни водни количества от пречиствателната станция.

Предвижда се свободен напор в края на тръбопроводите 5 м. Тръбопроводът ще провежда биологически пречистени води. Съдържанието на неразтворени вещества е изключителни ниско НВ = 35 mg/l, което означава, че дори и при много ниски скорости на протичане не може да се очаква утаяване. Основната предпоставка за оразмеряване на тръбопровода е ежедневния режим на работа, в който се провеждат пречистените води. Водното количество на изхода на ПСОВ е определено в технологичния проект за върхов режим на натоварване.

Стойността на обявената поръчка възлиза на почти 28 млн. лв.

Крайният срок за подаване на документи за участие в процедурата е 14 март т. г.

     
Източник: АОП; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   водна инфраструктура   пречиствателна станция   отпадни води   заустване  

Област: Обществени поръчки  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обществени поръчки/Търгове
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...