Water Bulgaria  

Община Шумен избира технически контрол за проектирането на втори етап от водния цикъл на града

Община Шумен обяви началото на процедура за избор на технически контрол при проектирането и строителния надзор на договори с договорните условия на ФИДИК жълта и червена книга в рамките на проекта за реализацията на втория етап на водния цикъл на град Шумен по ОП Околна среда.

Избраният изпълнител ще действа като инженер по смисъла на ФИДИК, по общо три строителни договора - два за инженеринг по Жълта Книга, издание 1999 г. и 1 (един) по Червена Книга, издание 1999 г., включващо комуникация с проектантите по отношение съответствие на проектите със съществените изисквания на строежите и строителните продукти.

Договорите за строителство, по които ще извършва технически контрол избраният изпълнител са за реконструкция и разширение на пречиствателна станция за отпадни води в Шумен, съгласно изискванията на договорните условия на ФИДИК за технологично оборудване и проектиране – строителство за електро и машинно – монтажни работи и за строителни и инженерни обекти, проектирани от изпълнителя на строителството.

Рехабилитацията и разширението на канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа на Шумен – етап 2, съгласно изискванията на договорните условия на ФИДИК за технологично оборудване и проектиране, също са в рамките на техническия надзор. В него влиза и изграждането на помпена станция за отпадни води Дивдядово с напорен колектор.

Стойността на поръчката по предварителни данни възлиза на 3,1 млн. лв. без да се включва ДДС.

Крайният срок за подаване на оферти за участие в конкурса е 12 март.

     
Източник: АОП; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   воден цикъл   пречиствателни станции   помпени станции   канализация  

Област: Обществени поръчки  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Обществени поръчки/Търгове

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...